TERMENI SI CONDITII

Prin utilizarea acestui Site, sunteti de acord cu acesti termeni si conditii de utilizare:

I. Termeni si conditii de utilizare

Site-ul InVecinatate.ro este proprietate privata. Acest document stabileste termenii si conditiile in care puteti utiliza site-ul InVecinatate.ro (si subdomeniile sale).

Accesul si utilizarea site-ului InVecinatate.ro se face sub autoritatea acestor reguli, in termenii si conditiile de mai jos. Utilizarea site-ului, autentificarea pe site si accesul la servicii presupune implicit acceptarea acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

Prin continut veti intelege toate informatiile, datele, textele, fotografiile, materialele video sau grafice, mesajele sau alte materiale afisate in mod public pe site. Toate aceste materiale sunt proprietatea InVecinatate.ro, cu exceptia cazurilor in care se specifica apartenenta unui material altei parti decat InVecinatate.ro. Prin continut mai intelegeti ca toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, pe moduluri, subdomenii si ‘forum’ revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Continutul site-ului este proprietatea exclusiva a InVecinatate.ro.

1. Acces

Prin termenul „utilizator” al acestui site se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa acest site. Pentru a folosi serviciile oferite de site, va obligati sa: – furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra atunci cand este cerut de formularul de inregistrare – mentineti si innoiti, atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete. Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, InVecinatate.ro are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul dumneavoastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a site-ului sau de a folosi in vreun fel serviciile noastre.

2. Drepturi de autor, marca sau proprietate intelectuala

InVecinatate.ro ofera acces liber la continutul site-ului si va autorizeaza sa vizualizati, imprimati si sa transmiteti informatii existente pe site doar in scopuri personale, noncomerciale.

Dreptul de copyright pentru informatiile existente pe acest site este detinut de InVecinatate.ro sau de partenerii sai. Nici un material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara permisiunea anterioara explicita, prin acord scris, cu InVecinatate.ro sau partenerii sai.

Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea InVecinatate.ro sau a partenerilor sai.

InVecinatate.ro sau terte parti pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legaturi („link”-uri) catre alte site-uri. InVecinatate.ro nu garanteaza, nu este si nu poate fi facut responsabil in nici un fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective. InVecinatate.ro nu va fi responsabil sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile, continutul, bunurile sau serviciile puse la dispozitie de site-urile respective.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei parti a serviciilor, accesul sau folosirea serviciilor sau informatiilor puse la dispozitie de InVecinatate.ro prin intermediul site-ului intr-un mod care violeaza legislatia romaneasca sau internationala in materie de drept de autor si proprietate intelectuala, implica raspunderea civila sau penala pentru astfel de actiuni.

InVecinatate.ro isi rezerva dreptul de a impiedica prin orice mijloace contactarea si utilizarea acestui site si de a solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a persoanelor implicate, daca exista dovada ca scopul este distrugerea sau alterarea site-lui, a continutului sau securitatii acestuia sau incercarea de a ataca sau discredita InVecinatate.ro sau partenerii sai, produsele, serviciile si angajatii acestora.

Orice eventual litigiu in legatura cu acest site este de competenta instantelor de drept comun din Romania.

Termeni si Conditii constituie intreaga intelegere dintre dumneavoastra si InVecinatate.ro si reglementeaza folosirea de catre dumneavoastra a serviciilor site-ului. Termeni si Conditii si relatiile dintre utilizatori si InVecinatate.ro vor fi guvernate de legile aplicabile in Romania. Imposibilitatea temporara a InVecinatate.ro de a aplica sau apara una din prevederile obligatiile sau drepturile stipulate in Termeni si Conditii nu constituie o renuntare la acest tip de drept sau obligatie. Daca orice prevedere a Termeni si Conditii e gasita de un tribunal cu competenta in acest domeniu ca invalida, partile sunt de acord, cu toate acestea, ca celelalte prevederi ale Termeni si Conditii raman in vigoare. Titlurile paragrafelor din aceste Termeni si Conditii sunt doar pentru o intelegere mai buna a lor si nu au efect contractual sau legal.

3. Reguli de utilizare

Nu sunt permise:

– copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor existente pe acest site, cu intentii comerciale;

– incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop;

– incercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua InVecinatate.ro sau accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua InVecinatate.ro care nu sunt publice, fara autorizatie;

– incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua InVecinatate.ro prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin „flooding” sau „DOS”.

– folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale („spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.

Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala.

4. Disponibilitatea serviciului

InVecinatate.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui site, cu sau fara o notificare prealabila.

InVecinatate.ro nu este raspunzator fata de utilizator, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

InVecinatate.ro poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-ului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest site si nu au caracter retroactiv.

5. Absolvirea de raspundere

Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca intelegeti ca sunteti de acord cu urmatoarele:

– utilizarea site-ului se face pe propria raspundere. InVecinatate.ro se absolva in mod expres de toate raspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, inclusiv, dar nu limitat la garantiile indirecte de vanzare sau conformitate cu specificatiile pentru un anume scop.

– toate informatiile postate pe site-ul InVecinatate.ro cu eticheta „pamflet” trebuie tratate ca act artistic de umor si nu pot face obiectul unor plangeri penale de calomnie. Acelasi regim il vor detine si fotografiile colaj, comentariile pamfletare ale fotografiilor si fotografiile trucate, marcate cu T.

– nici o fotografie postata pe site-ul InVecinatate.ro nu incalca dreptul la intimitate al persoanei private, cata vreme postarea acesteia este de interes legitim public.

InVecinatate.ro nu ofera nici o garantie ca:

– informatiile vor implini toate cerintele dumneavoastra

– serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori,

– rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea informatiilor site-ului vor fi corecte sau de incredere,

– calitatea oricaror produse, servicii, informatii sau altor materiale cumparate sau obtinute de dumneavoastra prin intermediul site-ului, va satisface toate cerintele,

– orice eroare de program va fi corectata.

Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-ului. Nici un sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de la site-ul InVecinatate.ro sau prin intermediul serviciilor site-ului, nu constituie o garantie, daca nu este stipulata expres in Termenii si conditiile de utilizare.

6. Limitarea raspunderii

InVecinatate.ro nu va fi raspunzator pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca InVecinatate.ro a fost informat anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

– utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului;

– costul procurarii de bunuri sau servicii complementare rezultand din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, mesaje primite, tranzactii incepute prin/ de pe site-ul InVecinatate.ro;

– acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului;

– declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului;

– orice alta problema legata de serviciile site-ului.

Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe site, postat de InVecinatate.ro, de catre terti sau utilizatori, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa de contact mentionata in site-ul InVecinatate.ro.

Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde opinii ale cititorilor, raspunderea asupra continutului opiniilor revine in intregime autorilor acestora. InVecinatate.ro isi rezerva dreptul de a nu face publice acele opinii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.

7. Confidentialitate

Informatiile personale puse la dispozitia site-ului InVecinatate.ro pentru a putea primi sau utiliza unele servicii sunt protejate in conditiile legii Legea 677/2001.

Prin completarea campurilor din formularele de inregistrare on-line utilizatorii sunt de acord ca datele personale pe care le inregistreaza sa intre in baza de date InVecinatate.ro si sa primeasca mesaje cu privire la cu privire la produse si servicii, promotii, concursuri sau orice alte actiuni editoriale si de marketing desfasurate in viitor de catre InVecinatate.ro si de partenerii sai agreati.

Dupa completarea formularului de inregistrare, utilizatorul are la dispozitie un cont pentru utilizarea serviciilor. Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra parolei asociate accesului la serviciile InVecinatate.ro, conditionate de logare.

Utilizatorul este in intregime responsabil de toate informatiile care sunt facute publice din contul sau. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, InVecinatate.ro nu isi asuma nici o responsabilitate fata de consecintele care pot aparea.

La solicitarea scrisa a utilizatorului primita pe adresa mentionata la rubrica contact a InVecinatate.ro, InVecinatate.ro se obliga sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau transforme in date anonime si sa inceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, in mod gratuit, datele personale conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

InVecinatate.ro se obliga sa nu faca publica adresa de e-mail a utilizatorilor si sa nu o dezvaluie unei terte parti, daca aceasta nu se afla intre partenerii agreati in mod expres, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.

InVecinatate.ro nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor.

InVecinatate.ro nu-si asuma nici un fel de responsabilitate pentru situatiile in care utilizatorul isi publica adresa sau orice alte date personale, din proprie initiativa, intr-un mesaj public, pe oricare dintre paginile InVecinatate.ro.

Site-ul InVecinatate.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta sau de a nu lua in consideratie materialele nesolicitate. Daca utilizatorii site-ului trimit astfel de materiale, InVecinatate.ro isi rezerva dreptul de a considera aceste materiale neconfidentiale si lipsite de protectia drepturilor personale sau de proprietate. Astfel de materiale si drepturi devin proprietatea InVecinatate.ro, libera de orice pretentii emise de o persoana sau un grup de persoane, putand fi utilizate in orice scop de catre InVecinatate.ro, fara obligatia de a acorda compensantii pentru utilizarea lor.

Conform politicii de protejare a site-ului InVecinatate.ro, identitatea utilizatorilor nu va fi dezvaluita in cazul in care, prin informatiile postate, acestia ar putea fi pusi in pericol. La inregistrare, utilizatorii au posibilitatea sa aleaga numele de utilizator (username) si parola (password). Utilizatorii accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a posta mesaje.

InVecinatate.ro foloseste „cookies” pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu contin nici un fel de date personale ale utilizatorului si nu prezinta risc in cazul in care sunt interceptate de terte parti. Daca browser-ul este configurat sa nu le accepte, anumite pagini pot sa nu functioneze partial sau in totalitate.

Pe site-ul InVecinatate.ro pot fi prezente reclame si/sau legaturi catre pagini ale unor terte parti, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau sponsori. Informatiile furnizate unor pagini externe nu se afla sub controlul InVecinatate.ro si orice publicare a unor date personale pe alte pagini de pe Internet se face pe propriul risc.

InVecinatate.ro isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli in orice moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din momentul postarii ei pe site.

II. Reguli de participare la Forumul InVecinatate.ro

Utilizarea site-ului InVecinatate.ro, accesul si logarea la forumul site-ului presupun implicit acceptarea de catre utilizatori a urmatorilor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora:

1. Este interzisa postarea materialelor abuzive, vulgare, scrise cu ura sau cu resentimente fata de un alt membru al site-ului, care sa contina amenintari sau sa violeze intimitatea, viata privata a cuiva sau care incalca legea.

2. Este interzisa postarea materialelor pentru care utilizatorii nu detin drepturile legale de autor (copyright) sau nu au incuviintarea proprietarului pentru a utiliza materialul.

3. Sunt interzise spamul, invazia de mesaje, reclama, scrisorile in lant, schemele piramidale si orice alte solicitari de acest tip.

5. Sunt interzise mesajele cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si orice linkuri catre site-uri cu caracter pornografic.

6. Mesajele postate nu sunt monitorizate in fiecare secunda si, in consecinta, InVecinatate.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul lor.

7. InVecinatate.ro nu ofera garantii pentru lipsa de acuratete, pentru mesajele incomplete, nefolositoare sau pentru orice informatii prezentate. Mesajele exprima punctele de vedere ale autorului, nu punctele de vedere ale InVecinatate.ro.

8. InVecinatate.ro isi rezerva dreptul de a sterge continutul discutabil, intr-un timp rezonabil, iar daca se considera necesar va fi interzis accesul utilizatorului respectiv. Acesta va fi un proces manual, astfel incat nu va fi posibila sa stergerea sau modificarea mesajelor instantaneu. Avertisment: utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate, cu exceptia mesajelor trimise direct moderatorului sau administratorului. Nu va fi implicata in niciun fel raspunderea acestui forum sau a oricarui site web cu legatura la acest forum.

9. Identitatea utilizatorului, in cazul in care acesta aduce informatii care l-ar putea pune cumva in pericol, va fi protejata. La inregistrare, utilizatorul are posibilitatea sa isi aleaga numele de utilizator (username). Cu acest cont de utilizare, participantul la forum accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a posta mesaje sau pentru a naviga in acest forum.

10. Utilizatorul trebuie sa ia in considerare ca, ori de cate ori posteaza un mesaj, adresa sa de IP este inregistrata pentru cazul in care se va interzice accesul la forumul InVecinatate.ro (sau va fi contactat providerul de servicii Internet). Acesta masura va fi luata numai in cazul constatarii unei violari grave a acestei intelegeri.

11. Administratorii site-ului isi rezerva dreptul de a sterge orice mesaj si de a interzice accesul la forumul InVecinatate.ro oricarui utilizator care nu accepta aceste conditii.

III. Alte clauze

1. Despagubiri

Sunteti de acord sa suportati toate cheltuielile de despagubire sau alte cheltuieli rezultand din acte ce au constituit violarea Termeni si Conditii sau violarea drepturilor prevazute in aceste conditii.

2. Instiintari

Instiintarile catre utilizatori pot fi facute pe cale electronica, telefonica sau postala. Site-ul mai poate face notificari cu privire la schimbarea Termeni si Conditii sau alte chestiuni prin afisarea de instiintari catre utilizatori in mod general in cadrul serviciilor.

Va multumim pentru consultarea acestui material.